Kildesortering

Klikk for stort bilde

 

 

Papp/papir/drikkekartong

I denne fraksjonen legger du aviser, tidsskrift, papp, reklame, drikkekartong m.m. Drikkekartonger må stables oppi hverandre til en «kartongkubbe». Kartongkubbene skal legges i en bærepose som knytes igjen og plasseres i sekken for papiravfall.

Dette skal ikke med
Innbundne bøker, vått papir, svært tilgriset papir eller tørkepapir.
 

Klikk for stort bilde

 

 

Matavfall (våtorganisk avfall)

I denne fraksjonen går alt organisk avfall som er lett nedbrytbart. Dette er avfall som fruktskall, matrester, mindre bein, eggeskall, kaffefilter med grut, tørkepapir, servietter m.m.


Dette skal ikke med
Papp og papir, bleier og bind.
 

Klikk for stort bilde

 

 

Plastemballasje

I denne fraksjonen går myk plastemballasje som bæreposer, plastfolie og annen innpakningsplast, samt tomme begere, flasker, kanner og brett. Skitten emballasje skylles i kaldt vann. Plastemballasjen legges i den blanke sekken. Sekken knytes igjen og settes frem til avfallsdunkene etter kjøreruter forklart på renovasjonskalenderen.

Dette skal ikke med
Isopor, plast som ikke er emballasje som plastleker, takrenner og tannbørster. Svært tilgriset plastemballasje.

 

Klikk for stort bilde

 

 

Farlig avfall og småelektronikk

Alle abonnentene har fått utdelt en ”rødboks” til oppsamling av farlig avfall som maling, lim og lakk, spraybokser, plantevern- og ugressmidler, oljerester, batterier m.m. Ofte er produkter som blir farlig avfall merket med faresymboler. Også små elektroniske produkter som mobiltelefoner, strykejern og hårfønere kan legges i rødboksen. Boksen hentes to ganger i året.

Dette skal ikke med
Tom og ren emballasje for farlig avfall leveres som metall, plast eller restavfall.

 

Klikk for stort bilde

 

 

Restavfall

Avfall som ikke kan sorteres ut i noen av de andre fraksjonene som beskrevet over, og som ikke kan leveres på returpunkt eller gjenvinningsstasjon, er restavfall.

Åpningstider

Sentralbord
09.00 - 14.00

Kommunehuset

08.00 - 15.45
 

Adresse

Sauherad kommune
Idunsvoll 3
3812 Akkerhaugen

Kartpunkt