Slik stemmer du på valgdagen

• Ta med gyldig legitimasjon.
  • Finn ditt stemmelokale.
  • Gå inn i avlukket og trekk for.
  • Ta stemmeseddelen du vil bruke.
  • Gjør eventuelle endringer på stemmeseddelen. Du kan stryke kandidater eller endre rekkefølgen på kandidatene.
  • Brett stemmeseddelen med partinavnet inn og feltet for stempling ut slik at  ingen kan se hva du stemmer. Du skal ikke bruke konvolutt eller annet omslag rundt stemmesedlene.
  • Gå til en valgmedarbeider og vis legitimasjon. Valgmedarbeideren krysser deg av i manntallet og stempler utsiden av stemmeseddelen. Stemmeseddelen må ha stempel for å bli godkjent.
  • Legg den stemplede stemmeseddelen i valgurnen.

Husk legitimasjon!

Du må ha med legitimasjon for å stemme. Som legitimasjon godtas vanlige identifikasjonspapirer med navn, fødselsdato og bilde, som for eksempel pass, bankkort og førerkort. Valgkort er ikke nødvendig for å stemme, men det kan gå raskere om du tar det med.

Lurer du på om du har stemmerett?

Se informasjon om stemmerett, manntall og velgere i utlandet her.

Sauherad Kommune

Sentralbord