Kanallotteriet - rydd deg til penger!

Telemarkskanalen Regionalpark jobber i sommer med etablering av Kanallotteriet som er en del av Kystlotteriet. Stasjoner er nå satt opp ved båthavnene på Gvarv og på Akkerhaugen.

Klikk for stort bilde

Kystlotteriet er en stor suksess for å holde kysten vår fri for søppel, men det er like viktig å rydde i innlandet!
Alt av søppel vil til slutt finne veien ut til havet gjennom en bekk, elv eller innsjø. Kanallotteriet går ut på at enkeltpersoner, familier, skoleklasser, foreninger og andre grupper kan enkelt være med å rydde søppel i nærområdet sitt. I kommunene Skien, Nome, Sauherad, Bø, Notodden, Kviteseid og Tokke er det plassert ut stasjoner der en kan hente ut søppelsekker. Disse søppelsekkene fylles med søppel og kan kastes ved nærmeste returpunkt for Kanallotteriet. NB! containerne som tilhører Kanallotteriet er merket med dette (se bilde). 
Til hver søppelsekk er det et lodd som hver enkeltperson kan fylle ut med informasjon om søppelplukkinga og en er da med i en regional og nasjonal premietrekning. Premiene blir trekt med jevne mellomrom fram til 15. oktober. 

Husk at mindreårige skal følges av en voksen på grunn av sikkerhet. Rydding lang veier og elver bør gjøres av voksne da dette kan være farlig. 

Dette er en flott ordning vi håper mange vil benytte seg av i sommer - hold vassdraga fri for søppel og vær samtidig med i trekningen om pengepremier!

Stasjoner er satt opp ved båthavnene på Gvarv og på Akkerhaugen. Der finner du søppelsekker og containere samt lodd. Dersom stasjonene er tomme for søppelsekker kan nye hentes på kommunehuset på Akkerhaugen.

 

Sir David Attenborough har følgende melding angående forsøpling av vann og vassdrag:
https://www.youtube.com/watch?v=IW3jEIYBFzg

Kystlotteriet

Naturvernforbundet