Drømmestipend tildelt Elena Kirchman

Klikk for stort bilde

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk tipping. Stipendet  er på 15000kr og skal inspirere og være et bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer. Prisen deles ut til 100 unge kulturutøvere hvert år.

Elena Kirchman har tegnet, tatt bilder og laget ting hele livet. Hun skriver selv i søknaden:

"Jeg begynte først å tegne med fargeblyanter, og prøvde etter hvert med kritt og maling. Jeg laget alt fra svaner til seilskip. Jeg husker fra da jeg bodde i USA, at vi dro til Morrison Iowa hvor de hver høst hadde en festival som hette «Paint the town». Den helga kunne man kjøpe en kvadratmeter av veien og lage et bilde på den med maling. Inni denne delen kunne man male hva som helst, og vi var med i flere år. Dette syntes jeg var veldig kreativt og morsomt. Det at hvem som helst kunne være helt frie, og dekorere veien med hva de ville, er en ide som jeg fremdeles syntes er utrolig kul. Jeg skulle ønske at det var noe slikt her også. (...)

Jeg begynte på «Bilde» med Runaug Venås på kulturskolen, omtrent samtidig som da jeg fikk kameraet mitt. Det var da jeg virkelig fikk prøve all slags former for kunst. I løpet av denne tiden jeg har gått der, har jeg prøvd mange nye måter å uttrykke, og lage kunst på. Jeg har prøvd å male med blekk, oljemaling og akvarell, lage maske med gips, forme forskjellige skulpturer ut av leire, bygge statuer med metalltråd, bruke sidene i bøker til å lage skulpturer, tegne/male på «tavlemaling», silke og tapet, lage kollasj, bygge is-lanterner, og mye mer. Mye av kunsten jeg har laget her, har jeg meldt på UKM, fått publikumsprisen for og kommet videre til fylkesmønstringen med.

Dersom jeg blir tildelt drømmestipendet, kunne jeg ha fortsatte med å lage kunst. Jeg ville hatt råd til materiale, og kunne oppgradere mitt utstyr. Jeg kunne også ha reist rundt i verden, og dra til kunstgallerier og museer, oppleve naturen i ulike deler av verden og bli inspirert. Jeg har for eksempel lyst til å reise til Nederland og Mexico for å se på kunsten til Johannes Vermeer, og Frida Kahlo. Jeg har også lyst til å stille ut på ulike gallerier, eller kanskje ha mitt eget galleri. I tillegg ville jeg ha fått «anerkjennelse», som ville på en måte fungert som en bekreftelse og vært veldig motiverende og inspirerende"

Elena fikk tildelt stipendet på en markering i Gullbring i går, onsdag 5.juni. Ordfører Mette Haugholt er en av de som er imponert over maleriene og bildene hennes.

Vi ønsker deg lykke til videre, Elena!

Klikk for stort bildeKlikk for stort bildeKlikk for stort bildeKlikk for stort bildeKlikk for stort bilde

Klikk for stort bildeKlikk for stort bilde