Praktisk informasjon for Sauherad Kulturskole

Klikk for stort bilde

Å være elev i en kulturskole betyr at man har lyst til å lære seg en ferdighet. Å lære en ferdighet er en langtidsjobb og krever øving.
Det er kjempeviktig at dere foresatte snakker med barnet om dette, og at dere følger opp hjemme. Barnet bør øve litt hver dag da det er muskler som skal trenes, pusteteknikk hvis man er blåser, og stor grad av koordinasjon  av hode, fingre og evt. pust som skal trenes. Det er ikke mye øving hver dag som trengs, men 5-10 min vil gjøre underverker! Lag gode øvingsrutiner sammen! Selv om det å spille skal være lystbetont, er det en terskel å komme i gang. Ingen blir gode uten øving, og er nødvendig for et godt resultat!

Vi lærere øver fortsatt masse! :-)

Konsekvens av å ikke jobbe/ øve/ trene er at det blir kjedelig, og man lurer til slutt på hvordan man skal "overleve en kulturskoletime". Resultat: eleven slutter.


Det kan være lurt å skaffe en perm til å ha noter i, og gjerne en notisbok for beskjeder begge veier. Dere foresatte bør følge med i permen og i notisboken.

 

Praktisk om oppmøte:
Hvis eleven er forhindret fra å komme, bes dere om å sende sms direkte til lærer, eller eventuelt til rektor på tlf 99391171.

Hvis læreren er syk prøver vi alt vi kan med å skaffe vikar. Det er dessverre ikke alltid vi greier å få det til, og veldig ofte får vi kort varsel på dette. Noen ganger må vi avlyse undervisning. Vi sender sms via speedadmin om en eventuell avlysning, og hvis vi rekker det sender vi også beskjed om at det er vikar.

Skolerute:
Vi følger grunnskolens skolerute, men fri pga av planleggingsdag for skolens lærere gjelder ikke for oss. Da holder vi undervisning.

Opptredener / konserter:
Kulturskolen har i løpet av året flere typer konserter med variabelt tema. Vårt mål er at alle elever skal få et tilbud om å opptre i løpet av året.

 

Friplass: Det er mulig å søke friplass i kulturskolen. Bruk vedlagte søknadsskjema (PDF, 633 kB)

Ta kontakt:
Hvis dere ønsker en prat med lærer i kulturskolen, eller rektor, så ta kontakt!
Ta også kontakt hvis du barn som har spesielle behov!