Interkommunale enheter

De aller fleste kommuner er deltaker i flere interkommunale samarbeider. Dette er et uttrykk for at den enkelte kommune ikke kan eller ikke ser seg tjent med å løse en del oppgaver alene. Sauherad danner sammen med Bø og Nome et Midt-Telemark samarbeid som tilbyr følgende felles enheter:

Andre interkommunale samarbeid
Midt Telemark Regnskapskontroll
Krisesenter i Telemark
Vest-Telemark Næringsutvikling (innkjøpssamarbeid)
IKA Kongsberg (Arkiv)
IRMAT (Renovasjon)
 

Motivasjon for samarbeid

Samhandling mellom kommuner kan ha klare fordeler knyttet til økonomi, kompetanse, kvalitet og offensiv samfunnsutvikling, spesielt for de minste kommunene. Interkommunalt samarbeid er en mulighet hvor mindre kommuner kan høste noen av de stordrifts- og kvalitetsfordeler større enheter gir, samtidig som det gir kommunene mulighet til å differensiere mellom ulike typer kommunal virksomhet og legge de tjenester hvor nærhet er ønskelig til de opprinnelige kommunene.
Når to eller flere kommuner inngår en avtale på frivillig basis om å løse en eller flere oppgaver sammen, er ofte de viktigste motivasjonsfaktorene:
-Å etablere kompetanseenheter og mer attraktive arbeidsplasser.
-Å heve kvaliteten og drive tjenesten mer effektivt.Bygge en region og styrke identiteten slik at den framstår som en attraktiv og konkurransedyktig region. Ivareta den enkeltes rettsikkerhet ved utøvelse av tillagt myndighet.
-Å stanse den pågående statliggjøringen av tjenester og samfunnsoppgaver.Omfattende interkommunal samarbeid i ulike organisasjonsformer kan også innebære uoversiktlighet både for innbyggerne og kommunene.

Kommunene står fritt til å samarbeid med andre kommuner uten en såkalt organisatorisk overbygning gjennom f eks kompetansenettverk eller kjøp av tjenester. I tillegg kan kommunene delta i samarbeid med en formell organisatorisk overbygning, enten hjemlet i kommuneloven eller selskapslovene. Les mer om de ulike samarbeidsmodellene i diverse rapporter nedenfor. 

 

Har du plass til en til?

Har du plass til en til?

14.06.2017

Bufetat arrangerer kurs i Telemark - les mer her >>

Klart for vikingetokt(11).jpg

Sommer i Sauherad 2017

09.06.2017

Det er igjen klart for påmelding til aktivitetsuken for barn som går på mellomtrinnet og ut ungdomsskolen! Også i år har vi et kjempeflott, og...

Drommelogo_stående_farger_sort_RGB-300x131.png

Drømmestipendvinner 2017, Thea Ellingsen Grant

08.06.2017

Sauherad kommune har sin 9. drømmestipendvinner i år! (Benjamin Bjørnseth, Øyvind Sundsvalen, Per Olav Berget, Arne Steinar Myrvang, Øystein...

FLOMVARSEL.png

Flomvarsel

06.06.2017

Varsel om store nedbørmengder. Onsdag og fram til midt på torsdag lokalt store nedbørmengder. Se mer informasjon.

Bo_og_Sauherad.JPG

Informasjon om Ny kommune Sauherad og Bø

24.05.2017

Informasjon 24. mai 2017

brukte møbler.jpg

Brukte møbler?

24.05.2017

Vi har snart tømt lageret for brukte møbler. Har du noe å gi oss til bruk i boliger for flyktninger? Vi kan trenge stuemøbler, spisebord. Senger...

Henvendelse til legesenteret

Viktig melding

22.05.2017

Legevakta for Bø og Sauherad flytter til Notodden

Ofte stilte spørsmål
Login for redigering