Nyheter fra skolen
WP_20170131_11_02_37_Pro.jpg

Tirsdag 31.januar hadde trivselslederne på mellomtrinnet kurs for de nyvalgte trivselslederne. Gjengen som har vært TL i første halvår har gjort en vanvittig god jobb med å få til ulike aktiviteter i friminuttene. De har vært på to kurs i Lunde og lært seg mange nye leker og aktiviteter. Denne uka var jobben å lære opp nye trivselsledere som skal ha ansvaret i vår. De tre første timene var det full aktivitet i gymsalen på skolen, før dagen ble avsluttet med pizza, brus og film som takk for innsatsen.

 

 

 

 

 

Politietterforsker

Mandag i uke 48 inviterte 10. trinn elevene på 7, 8 og 9 trinn til årets lokale yrkesmesse. Der fikk de en presentasjon av ulike yrker, hvordan utdanningsløpet er, hvilke arbeidsoppgaver man har, lønn og ulike karrierermuligheter innenfor yrket. Elevene hadde lagt ned mye arbeid i de ulike standene, og ga et engasjert og kreativt innblikk i et bredt spenn av framtidige arbeidsplasser. Messen er en del av faget Utdanningsvalg, som skal hjelpe elevene  med å velge veien videre etter ungdomsskolen. Årets messe var en suksess, som nok er kommet for å bli.

DSC_0942.JPG

I høst har alle elevene i barneskolen vært så heldige at de har fått laget seg hver sin drage, i regi av Den Kulturelle Skolesekken (DKS). 1.pulje gjorde unna arbeidet i august, og andre pulje fikk tilbudet nå i uke 42. Torsdag denne uka ble prosjektet avsluttet med drageflyging.

Her kommer noen bilder fra den kreative delen, og et par fra utprøvingen av resultatene i 1.klasse.

 

 

 

DSC_0939.JPG

I uke 40 markerer vi "Verdensdagen for psykisk helse", med mange ulike aktiviteter på de ulike trinna, og på tvers av trinna. Årets tema er "...fordi livet forandrer seg...". Hver dag har fått sitt visdomsord, og i dag tirsdag 4.oktober er det "Ta vare på gode relasjoner i familien og venneflokken". Ord til ettertanke. Ellers så er det fokus på fysisk aktivitet, det å spise sunt, ta skikkelige pauser og det å være ekte - og kaste masken. Mellomtrinnet og ungdomstrinnet har sammen sett filmen "Broen til Therabithia." Småskolen har hatt samling i allrommet, med sang og musikk.

Onsdag 5.oktober var småtrinnet delt opp i grupper på tvers av trinn, og da kokte de nydelig grønnsaksuppe.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredag var det aktiviteter for ungdomsskolen de 3 første timene, og for mellomtrinnet de 3 siste. Her er noen bilder fra dette.

 

 

 

 

 

 

 

Aktivitet på småtrinnet, under ledelse av trivselsledere fra ungdomstrinnet

 Fra og med mandag denne uka er skolen vår i gang med opplegget TL. Tanken er at aktivitetsnivået skal opp i friminuttene, under ledelse av elevene selv. Arbeidet startet allerede forrige skoleår, da dro 8 elever, Ingunn og Hege til Ulefoss for å observere hva dette går ut på. Før vi tok sommerferie hadde vi besøk av en ressursperson fra TL som ga oss lærere en smakebit på noen aktiviteter. For å bli TL har elevene vært gjennom en søkeprosess, og nå står vi igjen med ca 64 trivselsledere på alle trinn. I september dro 62 elever + Hege og Katrine (som er ressurslærerne våre) på et dagskurs i Lundehallen. De kom tilbake topp motiverte, og  med hodet fullt av gode ideer, som nå blir satt ut i livet. Aktivitetsnivået så langt har vært formidabelt!  Fredag 7.oktober er det offisiell Kick off.

 

 

 Sauherad barne-og ungdomsskole har tatt i bruk mobilskole for å kunne kommunisere raskere og mer effektivt. Les mer om dette her (PDF, 286 kB)

Blyanter

Mandag 15.august starter skolen igjen - velkommen!

test 200114

Dato for innskriving av nye 1.klassinger for skoleåret 2017-2018 er satt til onsdag 15.mars 2017, klokka 1200 - 1300. Foreldrene har ansvar for å følge sine barn til innskrivinga, og hjemmene kommer til å få innbydelse fra skolen til denne dagen. VEL MØTT!!

 

Her er skoleruta for Sauherad barne- og ungdomsskole, skoleåret 2016 - 2017.

Under skoleruta finner du hvilke dager SFO har planleggingsdager.

Måned

Datoer

Skoledager

August

Skolestart mandag 15. august

Planleggingsdager onsdag 10., torsdag 11. og fredag 12. august

13

September

 

22

Oktober

Høstferie uke 41 (f.o.m. mandag 10. okt. t.o.m. fredag 14. oktober)

16

November

Planleggingsdag fredag 4. november

21

Desember

Siste skoledag før jul torsdag 22. desember

16

Januar

Planleggingsdag mandag 2. januar

Første skoledag etter nyttår: Tirsdag 3. januar

21

Februar

Vinterferie uke 8 (f.o.m. mandag 20. februar t.o.m. fredag 24. februar)

15

Mars

Planleggingsdag fredag 17. mars

22

April

Påskeferie f.o.m. mandag 10. april t.o.m. mandag 17. april (2. påskedag mandag 17. april)

14

Mai

Offentlige fridager: Mandag 1. mai, onsdag 17. mai og Kr. himmelfartsdag torsdag 25. mai. Fri fredag 26. mai.

19

Juni

Offentlige fridag: 2. pinsedag mandag 5. juni.

Siste skoledag fredag 16. juni

11

Sum:

 

190

PLANLEGGINGSDAGER FOR SFO 2016/17

August

Onsdag 10., torsdag 11. og fredag 12. august

Januar

Mandag 2. januar

Mai

Fredag 26. mai

Katten i musevisa.

I uke 49 børstet 9.klassingene støv av kjente, og mindre kjente juletradisjoner.Fokuset var på ulike matretter og julekaker, julenissen, historien bak juletreet, julelys og den gode gamle tradisjonen med julebukker. I følge elevene selv lærte de mye nytt denne uka. Fredagen hadde de framføringer, der de sang og dramatiserte julesanger for hverandre. Etterpå var det presentasjon av de ulike temaene gruppene hadde jobbet med. Undertegnede hadde fått i oppdrag å plukke ut den plakaten jeg syntes var best, og valget falt på en plakat om julebukktradisjonen. Et vanskelig valg, i og med at det var mange svært gode plakater!

Som ventet ble lekeapparatene på mellomtrinnet svært populære. Fakstisk så populære at det ble nødvendig med regler for bruken av dem. Elevrådsrepresentantene fra mellomtrinnet, sammen med rektor Ingunn har laget dette reglementet. 

Login for redigering